Aangenaam kennis te maken!
Heeft u nog nooit gegolft?
Of wilt u ons juist leren kennen?

Wij zien u dan graag verschijnen bij Golfcentrum Dongen!

Tijdens de kennismakingsles zullen we een 0-meting met u doen.
Zij vertellen u dan de status van uw spel en hoeveel lessen er eventueel nodig zijn om uw doelen te behalen.

 

Beginnen met golf, hoe werkt het?

Bij Golfcentrum Dongen wordt golfbaanpermissie of minimaal een handicap 54 gevraagd om toegang te krijgen tot onze 9-holes golfbaan.

Stap 1 is het behalen van uw baanpermissie en theorie. Hierna kunt u doorgaan voor stap 2, het behalen van handicap 54 of lager.

 

Stap 1: Golfbaanpermissie & Theorie
Om uw baanpermissie te halen, zult u eerst moeten lessen. U gaat dan samen met onze golfprofessional aan de slag om de basistechnieken, swingen, putten en chippen onder controle te krijgen.

 

De golfprofessional geeft u vervolgens baanpermissie, als u de basis van golfen beheerst. Nadat u uw golfbaanpermissie heeft ontvangen, bent u in staat om op een plezierige manier, baanervaring op te doen.

Het is van belang dat u op dit moment ook tijd investeert in het leren van de regels en etiquette zodat u het golftheorie examen kunt gaan behalen.

 

Stap 2: Handicap 54
U kunt nu uw handicap 54, oftewel het golfvaardigheidsbewijs gaan halen. Dit is het bewijs waarmee u aan kunt tonen dat u de basisprincipes van het golfspel en daarbij een bepaald niveau beheerst.

 

Het praktische deel van het examen bestaat uit het lopen van een ronde van 9-holes waarbij u met een starthandicap 54, een score van minimaal 18 punten behaald.
Na afloop geeft u deze kaart aan ons en wij vragen dan uw handicap pasje aan bij de NGF.

 

U kunt vervolgens lid worden van Golfcentrum Dongen, waardoor u onbeperkt kunt golfen op onze golfbaan. Ook kunt u er voor kiezen om nog geen lid te worden van een golfbaan. Dan schrijft u zich in voor handicapregistratie van De Zeeuwsche. U krijgt dan enkel de pas en NGF registratie waarmee u op alle banen greenfee kunt golfen.

Meer informatie over: