De golfbaan

De golfbaan

Welkom op de website van Golfcentrum Dongen. Een landelijk aangelegde 9 holes golfbaan die opgaat in de omliggende Brabantse natuur en sinds november 2017 eigenaar is van Golfcentrum Roosendaal (voorheen Golfbaan De Stok).

Word je nu lid op Golfcentrum Dongen, dan speel je tot 1 januari 2021 onbeperkt golf. Daarnaast kun je op Golfcentrum Roosendaal van maandag tot en met vrijdag gratis spelen en in het weekend voor slechts € 10,00 per 9 holes.

Natuurlijk kun je ook per maand betalen.

Zeven dagen per week, 362 dagen per jaar, staan wij voor je klaar! Wil je een balletje slaan, een ronde spelen met vrienden of je techniek bijschaven? Bij Golfcentrum Dongen en Golfcentrum Roosendaal kan het allemaal. Even snel een hapje eten, gezellig wat borrelen, een uitgebreid diner, een zakelijke afspraak of bijeenkomst, het is allemaal mogelijk. Op een goed bereikbare locatie in een ontspannen sfeer genieten van een fantastisch uitzicht, dan ben je op Golfcentrum Dongen of Golfcentrum Roosendaal aan het juiste adres.

Conclusie is dat wij een zeer complete golfbaan zijn waarbij plezier en Brabantse gezelligheid voorop staan. We zijn in 2020 niet voor niets 3de beste golfbaan van Nederland op gebied van prijs / kwaliteitverhouding. Kom langs en ervaar het zelf.

 

De golfbaan van Golfcentrum Dongen is een uiterst plezierige, vriendelijke en uitdagende 9-holes baan met A-status. Zowel voor de gevorderde als de beginnende golfer is de baan interessant. Door de verschillende manieren van spelen kan iedereen uit de weg op de golfbaan van Golfcentrum Dongen.

De golfbaan bestaat uit 9 holes PAR 36 waarbij de lengte van de holes varieert tussen 115 meter Par 3 (hole 2) en 525 meter Par 5 (hole 2). Zowel lengte als nauwkeurigheid in je spel is erg belangrijk. Door de subtiel aangelegde waterpartijen en rough langs de fairways word je als golfer stevig op de proef gesteld. Aan jou om de uitdaging aan te gaan.

Op dit moment hebben wij geen online boekingssysteem voor starttijden. Je kan een email sturen naar info@golfdongen.nl of bellen met 0162 - 32 07 83 voor het boeken van een starttijd.

Wij kijken er naar uit je te mogen ontvangen.

 

Openingstijden voor de PAR 36 baan zijn als volgt

Zomermaanden (maart t/m oktober)                             Wintermaanden (november t/m februari)

Maandag t/m donderdag 08.00 - 21.00 uur                    Maandag t/m donderdag 08.00 - 20.00 uur
Vrijdag t/m zondag 08.00 - 18.00 uur                             Vrijdag t/m zondag 08.00 - 17.00 uur

Naast de PAR 36 grote baan heeft Golfcentrum Dongen een prachtige PAR 3 oefenbaan waar je naar hartenlust het spelletje kan spelen. De lengte van de holes variëren van 40 tot 143 meter en zijn compleet aangelegd met alle hindernissen die je op een PAR 36 baan ook tegenkomt. Fairway, bunkers, rough, water en hoge bomen. Alles is aanwezig.

Voor het spelen van deze baan heb je niets nodig. Heb je nog nooit gegolft? Geen probleem! Ook dan mag je naar hartenlust het spelletje komen spelen. Speel je al langer, maar wil je snel een rondje spelen of het korte spel oefenen? Speel dan de PAR 3 oefenbaan. De oefenbaan is toegankelijk voor iedereen. Baanpermissie is niet nodig.

Wanneer je niet in het bezit bent van materiaal, dan kun je dit kosteloos lenen. Vraag in het clubhuis naar de juiste clubs en ga lekker spelen. Let op: je mag niet met driving range ballen spelen. Zog dus dat je zelf ballen meeneemt of aanschaft.

Voor het spelen van de PAR 3 oefenbaan heb je geen starttijd nodig. Kosten voor een hele dag gebruik maken van deze oefenbaan zijn € 8,00 p.p.

 

Openingstijden voor de PAR 3 oefenbaan zijn als volgt

Zomermaanden (maart t/m oktober)                            Wintermaanden (november t/m februari)

Maandag t/m donderdag 08.00 - 21.00 uur                    Maandag t/m donderdag 08.00 - 20.00 uur
Vrijdag t/m zondag 08.00 - 18.00 uur                             Vrijdag t/m zondag 08.00 - 17.00 uur

De faciliteiten van de drivingrange van Golfcentrum Dongen bestaan uit een compleet verlichte drivingrange met in totaal 14 afslagplaatsen waarvan 6 overdekt, een grote putting green met 9 holes en een grote chipping green met 3 verschillende vlaggen. Voor het gebruik van een oefenbunker kun je naar de PAR 3 oefenbaan lopen.

Op de drivingrange hebben wij two piece ballen die gelijk zijn aan de wedstrijdballen. Je slaat dus net zo ver als wanneer je in de baan met je eigen ballen speelt. In combinatie met verschillende targets (o.a. vlaggen, gong, rugby goal) maakt het de drivingrange zeer compleet en uitermate geschikt om te oefenen.

Gebruik van de drivingrange en al haar faciliteiten is gratis. Evenals het materiaal dat je wilt lenen. Denk hierbij aan de golfclubs putter, ijzeren 7, 9 en sw.

Voor het gebruik van de ballen raden wij aan gebruik te maken van een e-range sleutel. Op deze sleutel zet je een tegoed waarvoor je ballen uit de automaat kan halen. Is je tegoed op, dan kun je hem opwaarderen.

Kosten hiervoor zijn als volgt:

 • Eenmalig borg voor de sleutel € 5,00
 • Pakket 1 (€ 10,00) 10 credits á 24 ballen                prijs per credit € 1,00
 • Pakket 2 (€ 25,00) 31 credits á 24 ballen                prijs per credit € 0,80
 • Pakket 3 (€ 50,00) 77 credits á 24 ballen                prijs per credit € 0,65
 • Pakket 4 (€ 100,00) 200 credits á 24 ballen              prijs per credit € 0,50

Natuurlijk is het mogelijk om losse credits te kopen zonder dat je gebruik maakt van de e-range sleutel. De kosten bedragen dan € 1,50 per credit.

 

Openingstijden voor de drivingrange zijn als volgt:

Zomermaanden (maart t/m oktober)                             Wintermaanden (november t/m februari)

Maandag t/m donderdag 08.00 - 21.00 uur                  Maandag t/m donderdag 08.00 - 20.00 uur
Vrijdag t/m zondag 08.00 - 18.00 uur                            Vrijdag t/m zondag 08.00 - 17.00 uur

 

 

Het uitgebreide clubhuis met zonovergoten terras is niet alleen toegankelijk voor golfers. Natuurlijk zijn niet-golfers ook van harte welkom voor een drankje en een hapje.

Wanneer je 9 of 18 holes hebt gespeeld is het heerlijk om op het terras of in ons ruime clubhuis nog even lekker na te genieten van al die indrukken die je in de baan hebt opgedaan. Natuurlijk onder het genot van een heerlijk drankje.

Ben je lekker aan een fietstocht bezig? Stap dan af en bestel één van onze speciaal biertjes voordat je je fietstocht weer vervolgt. Even ontspannen, lekker biertje bij de hand en dan dat uitzicht over de golfbaan en het Brabantse landschap. Dat is pas genieten!

Ook voor de lekkere trek kun je bij ons terecht. Kom tussen de middag lekker lunchen met collega’s, vrienden of familie. Vergeet alles, zet je verstand op nul en ontspan. Geniet van de omgeving en de rust.

Voor de golfers hebben we de wekelijks wisselende daghap en onze arrangementen. Kom je met een grotere groep en heb je speciale wensen? Neem contact op via ons contact formulier en we bespreken persoonlijk je wensen door.

Benieuwd naar een eerste indruk? Bekijk dan onze menu kaart, bierkaart en dranken kaart.

 

Speciaal Bier

 

Drankenkaart

 

Lunch & Diner

 

 

Tijdelijke lokale Regels

Hinder Processierupsen

Waar processierupsen op de baan, tussen hole 2 en hole 8 en grote eik links van de fairway hole 6 en hole 9, gevaar kunnen opleveren, mag de speler, als de bal niet in een hindernis ligt, die belemmering zonder straf ontwijken volgens regel 16.1. Bij het ontwijken van de belemmering, moet de speler een bal droppen (16.1b en 16.1c) binnen één stoklengte van, of plaatsen (16.1d) op, het dichtstbijzijnde punt niet dichter bij de hole, waar de processierupsen geen gevaar opleveren. Tevens is de processierups ook op de Par 3 baan waargenomen.
Alle bomen zijn gemarkeerd!

Straf bij overtreding van een Tijdelijke Local Rule: ALGEMENE STRAF.

 

Local Rules Golfcentrum en Golfvereniging “DONGEN”.

 

Buiten de Baan (OUT OF BOUNDS)

Buiten de baan is aangegeven met witte palen.

 

Abnormale baanomstandigheden (Ground Under Repair, GUR)

Abnormale baanomstandigheden worden aangegeven door blauwe paaltjes. Bij een belemmering mag de speler dit ontwijken zonder straf volgens Regel 16-1a.

 

Verboden speelzones “NO PLAY ZONE”.

Verboden speelzones “NO PLAY ZONES” worden op verschillende manieren aangegeven;

 • U.R. gedefinieerd door een blauwe lijn en een paal met een groene kop  of blauwe paaltjes met een groene kop is een verboden speelzone. Bij een belemmering door deze verboden speelzone is het verplicht deze te ontwijken zonder straf volgens Regel 16-1f.
 • De hindernissen gemarkeerd door rode paaltjes met groene kop zijn een verboden speelzone. Als een bal binnen de hindernis in deze verboden speelzone ligt, moet de speler deze belemmering verplichtontwijken volgensRegel 17.1e.

 

De verboden speelzones met de rode paaltjes met groene kop bevinden zich;

 • Op hole 1 aan de rechterzijde van de fairway en achter de green.
 • Op hole 2 aan linkerzijde van de fairway en green.
 • Op hole 8 aan de rechterzijde van de green.

 

Bescherming van jonge aanplant/bomen.

Aangepaalde jonge aanplant/bomen of jonge aanplant/bomen gemarkeerd met blauw lint zijn een verboden speelzone“NO PLAY ZONE”. Indien er sprake is van belemmering (zie Regel 2.4) door aangepaalde jonge aanplant/bomen, is de speler verplicht die belemmering te ontwijken volgens Regel 16.1f.

 

Dropping Zones

Als een bal in de “hindernis” vooraan en aan de rechterzijde van Hole 3 of 12 ligt, aangegeven met rode palen of als het bekend of praktisch zekers is dat een bal die niet is gevonden tot stilstand is gekomen in de hindernis, heeft de speler de volgende opties met één strafslag:

 • Ontwijken volgens Regel 17.1 of;
 • Als een extra mogelijkheid, mag de speler de oorspronkelijke bal of een andere bal in de “Dropping Zone” droppen. Deze is gesitueerd links voor de oranje afslagplaats. Voor deze Dropping zone is een afslagmat gebruikt. Deze “Dropping zone” is een dropping zone zoals bedoeld in Regel 14.3.

 

Hindernis ontwijken aan de overkant van een Rode hindernis (Hole 8 en 17)

Als de bal van een speler in een “Hindernis” ligt, ook wanneer bekend of praktisch zeker is, zelfs wanneer de bal niet gevonden is, dan mag de speler de “Hindernis” ontwijken door gebruik te maken van één van de opties van Regel 17.1d.

OF, Als de bal het laatst de grens van de “Rode Hindernis” kruiste op HOLE 7 of 16, als extra mogelijkheid met bijtelling van één strafslag, mag de speler de oorspronkelijke bal of een andere bal droppen aan de overkant van de “Hindernis”:

 • Referentiepunt: het bij benadering vastgestelde punt aan de overkant van de “Rode Hindernis” dat op de zelfde afstand van de hole is als waar de oorspronkelijke bal het laatst de grens van de “Rode Hindernis” heeft gekruist.

 

 • Afmeting van dropzone gemeten van het referentiepunt: twee clublengten, maar met deze beperkingen:

 

 • Deze mag niet dichter bij de hole zijn dan het referentiepunt, en
 • Deze mag overal op de baan zijn behalve in de zelfde “Hindernis”, maar
 • Als meer dan een gebied van de baan binnen twee clublengten van het referentiepunt ligt, dan moet de bal tot stilstand komen in de “Dropzone” in het zelfde gebied van de baan dat de bal eerst raakte toen deze werd gedropt in de “Dropzone”.

 

Straf bij overtreding van een Local Rule: ALGEMENE STRAF.

 

Laatste update: 29-06-2020

Wordt mede mogelijk gemaakt door Snoeren Bouwmanagement.

Snoeren Bouwmanagement is een all-round bouwkundig adviesbureau. 
Het gehele advies- en coördinatietraject omtrent een bouwproject behoort tot hun takenpakket.

W: www.snoeren.nl

 


 

 


Wordt mede mogelijk gemaakt door VitrumNet.

VitrumNet exploiteert een 100% in eigendom zijnde glasvezelnetwerk.

Naast glasvezelverbindingen levert VitrumNet ook andere vormen van connectiviteit.

Naast connectiviteit is VitrumNet ook de partner voor ICT product en dienstverlening.

Of het nu gaat om eigen datacenter oplossingen, cloud, voip telefonie of

development en projectleiding op ICT trajecten. 

W: www.vitrumnet.nl

 

 


 


 

  

wordt mede mogelijk gemaakt door FMG Reclame B.V. 

FMG Reclame is een professioneel verlengstuk van uw commerciële doelstelling.

Of het nu gaat om verbetering van uw omzet en rendement.

Of advies op het gebied van reclame, marketing, verkoop of communicatie:

uw uitdaging is de onze!

W: www.fmggroep.nl 

  


Tarieven Golfcentrum Dongen

 • 9 holes greenfee door de weeks p.p. € 22,50
 • 9 holes greenfee weekend p.p. € 27,50
 • 18 holes greenfee door de weeks p.p. € 37,50
 • 18 holes greenfee weekend p.p. € 42,50
 • 18 holes greenfee 4 pers. door de weeks € 130,00 (in 1 flight)
 • 18 holes greenfee 4 pers. weekend € 150,00 (in 1 flight)
 • 6 holes PAR 3 oefenbaan greenfee p.p. € 8,00
 • Gebruik drivingrange en materiaal € 0,00
 • Ballen drivingrange met e-range sleutel vanaf€ 0,50 per 24 ballen
 • Ballen drivingrange zonder e-range sleutel € 1,50 per 24 ballen

Op dit moment hebben wij nog geen online boekingssysteem voor starttijden. Je kan een email sturen naar info@golfdongen.nl of bellen met 0162 - 32 07 83 voor het boeken van een starttijd.

Openingstijden

Zomermaanden (maart t/m oktober)

 • Maandag t/m donderdag 08.00 - 21.00 uur
 • Vrijdag t/m zondag 08.00 - 18.00 uur

Wintermaanden (november t/m februari)

 • Maandag t/m donderdag 08.00 - 20.00 uur
 • Vrijdag t/m zondag 08.00 - 1 uur na zonsondergang